Rendelő

Az eredeti craniosacralis terápia kidolgozója (Dr. John Upledger) által alapított amerikai anyaintézet magyarországi referencia rendelője, nemzetközi minősítésű, magasan képzett, széleskörű tapasztalatokkal rendelkező terapeutákkal.

 

Laczkovich Dóra

Laczkovich Dóra

Terapeuta


 

1992-ben diplomáztam gyógytornászként, majd évekig az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetben gerinvelősérültek rehabilitációjában, majd Házi Betegellátásban különböző traumás sérülések, stroke utógondozásában vettem részt.

Három gyermekemmel itthon töltött évek után 2005-ben megtanultam a Dévény-módszert, és elsősorban 0-5 éves gyermekek mozgáskorrekciójával, manuális kezelésével foglalkoztam.

Gyermekekkel foglalkozni számomra örömteli kihívás. Kihívás, mert a gyermek spontán, aktív, ösztönös, rögtön őszinte visszajelzéseket ad. A vele való terápiás munka életkornak megfelelő kapcsolódást kíván. Örömteli, mert az élet mozgás, és játékosan könnyebb megélni – a gyerekek ehhez nagyon jól értenek. Mindez pedig arra ösztönöz, hogy folyamatosan fejlesszem manuális tudásomat, nyitottan kutassam a gyermek mozgásának, viselkedésének hátterét és teljes figyelmemmel támogassam a gyógyulást.

A Craniosacralis terápiához évekkel ezelőtt krónikus hátfájdalmam vezetett el. Ekkor tanultam meg, hogy ha a kötőszövethez (fasciához) erős kézzel nyúlunk, megmerevedik, ellenáll a mozgásnak. Ha határozott, kitartó gyengédséggel közeledünk, megmozdul, reagál, oldódni kezd. És ezáltal oldódnak fájdalmak, elakadások, feszültségek a testben és a lélekben is. A CST gyengédségben rejlő ereje nap mint nap lenyűgöz, ahogy támogatja a pácienst fizikai és pszichés egyensúlyának megtalálásában és fenntartásában.

Az Upledger Intézet képzési rendszerében minden lehetőséget igénybe véve folyamatosan tanulok, kezelek és kezeléseket kapok magam is, hogy a lehető legmagasabb szakmai felkészültséggel fogadjam a pácienseket, gyermekeket és felnőtteket egyaránt.

Szabadidőmben szívesen sportolok, a természetben töltődöm, túrázok, jógázom.

Képzések: CST1, CST2, SER1, SER2, CSP1, SICS, VM1

 
 

Végzettségei: CST1, CST2, SER1, SER2, CSP1, SICS, VM1