Rendelő

Az eredeti craniosacralis terápia kidolgozója (Dr. John Upledger) által alapított amerikai anyaintézet magyarországi referencia rendelője, nemzetközi minősítésű, magasan képzett, széleskörű tapasztalatokkal rendelkező terapeutákkal.

 

Gábriel Orsolya

Gábriel Orsolya

Intézetvezető nemzetközi terapeuta


Intézetvezető craniosacralis terapeuta, nemzetközi instruktor, az Upledger Institute Hungary igazgatója, Visceralis manipuláció-terapeuta, Konduktor-tanító, Természetgyógyász: Alternatív mozgás- és masszázsterapeuta, Humánkineziológus

Egészségügyi családi hátteremnek köszönhetően a gyógyítás szinte velem született. Hiába jártam az ország akkor legjobb, matematika-tagozatos gimnáziumába, mindig tudtam, hogy hivatásként mások támogatását, gyógyítását választom. Elsőként konduktor-tanítói diplomámat szereztem meg 1996-ban, amivel aztán közel 15 évig dolgoztam mozgássérült gyerekek között, elsősorban külföldön. Eközben tanultam marketinget, belekóstoltam a jogba, és summa cum laude végeztem Esztergomban, kommunikáció szakon.

2002-ben Dániában ismerkedtem meg a Craniosacralis terápiával (CST), és azonnal tudtam, hogy „Ő” az igazi. Felkutattam a forrást, és magától Dr. Upledgertől, a CST kidolgozójától tanultam meg a módszert, annak minden csínját-bínját. A képzések, továbbképzések révén bejártam a fél világot; tanultam Szingapúrban, Ausztráliában, Hong Kongban, Madridban, az Egyesült Államokban, Írországban és a Bahamákon. Elvégeztem az Upledger Institute International (UII) Craniosacralis terápiás képzéssorozatának minden elemét.

Miután 2004-ben, Magyarországon elsőként megnyitottam craniosacralis terápiás rendelőmet, nagyon hamar rájöttem, hogy a módszer hatékonysága és széleskörű alkalmazási lehetőségei miatt sokkal több jól képzett szakemberre van igény. Így kezdtem el 2008-ban megszervezni a Craniosacralis terápia hivatalos magyarországi oktatását, és 2009-ben kineveztek az UII hazai leányvállalata igazgatójának. A képzéseken kezdetben nemzetközi instruktor kollégáim tanársegédjeként és tolmácsként vettem részt; egyre inkább úgy éreztem azonban, hogy szeretném megadni a magyar hallgatók a lehetőséget, hogy anyanyelvükön tanulhassák a módszert. Belevágtam tehát a többéves instruktori képzési programba, és 2011-ben elnyertem nemzetközi instruktori kinevezésemet. Azóta nem csak itthon, hanem Angliában, Hong Kongban, Japánban, Taiwanon, Törökországban, Ukrajnában, Csehországban, Lettországban, Szlovéniában és Oroszországban is oktatom a módszert.

2011-ben elvégeztem a Bioaquatikus Delfin-asszisztált Craniosacralis terapeutaképzést, így nyaranta szakképzett delfin-terapeutaként is dolgozom, tanítványokat és pácienseket kísérek ki a Bahamákra, ahol haladó Craniosacralis terápiás technikákat bioaquatikus és delfin-asszisztált technikákkal ötvözünk. Velük együtt tapasztalom meg újra és újra a delfinek, az óceán és a természet gyógyulásban betöltött szerepét, az emberek és delfinek közötti szabad és kölcsönös interakciót. Mély hálát érzek azért, hogy lehetőségem volt általa megtapasztalni, mit jelent a feltétel nélküli szeretet.

Az Upledger Institute Hungary (UIH) igazgatójaként és a módszer hazai képviselőjeként rendszeresen tartok előadásokat tudományos és egyéb szakmai fórumokon. Vezető terapeutaként részt veszek az amerikai anyaintézet intenzív terápiás programjaiban Írországban, Flordiában és a Bahamákon. Aktív tagja vagyok a Ricky Williams Concussion Programnak, ahol korábbi NFL játékosokat kezelünk traumás agysérüléssel egy kutatási program keretein belül. 2010-ben megnyitottam második, budapesti rendelőmet is, ahol a legtehetségesebb, magasan képzett és tapasztalt tanítványaimmal, kollégáimmal lelkes és hatékony csapatot alkotunk. 2011-ben megszereztem a természetgyógyász végzettséget is, alternatív mozgás- és masszázsterapeuta szakon. A Pránanadi 8/3 fokozatán vagyok. Jelenleg a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karán Humánkineziológia szakon tanulok. Doktori értekezésemet a Craniosacralis terápia és a sportsérülések rehabilitációja témakörében tervezem írni.

Kevés szabadidőmet szívesen töltöm a természetben és baráti körben, emellett örömmel sportolok.

Végzettségei: CST1, CST2, SER1, SER2, ADV1, ADV2, ADV3, TBS, HFC, VM1, VM2, VM3, VM5, CCPB1, BADA, BAER, SICS, CTTB1, CSP1

Nemzetközi minősítése: CST-T, CST-D