Vízben végzett craniosacralis terápia

A víz, amely lehet termálvíz vagy természetes víz, sokrétűen járul hozzá a gyengéd érintéssel dolgozó Craniosacralis terápia finom technikáihoz. A víz már önmagában is egy gyógyító közeg, amely csökkenti a gravitációt és a súrlódást, a test akadálytalanul mozoghat, a háromdimenziós mozdulatokat könnyedén végezve.

MIÉRT KÜLÖNLEGES A VÍZ HATÁSA A CRANIOSACRALIS KEZELÉSBEN?

Az aquatikus (vízben végzett) craniosacralis terápia egy különleges kezelési mód. A víz és a Craniosacralis terápia gyengéd technikáinak együttese varázslatos eszköz a test blokkjainak oldására, a feszült idegrendszer ellazítására és az életünk során bennünket ért különböző traumatikus élmények gyógyítására.

A vízben végzett Craniosacralis terápia során egyidőben tapasztalható meg a teljes támogatás és a tökéletes mozgásszabadság.

Ahogy az ízületek mozgástartománya nő, az idegrendszer képessé válik a paraszimpatikus válasz (nyugalmi állapot) irányába mozdulni, lehetővé téve ezzel, hogy a testben megnyilvánuljanak a szöveti mobilitás és a szöveti feszültségek változásai. Az izmok megnyúlnak, a feszültségek feloldódnak, és a belső természetes gyógyító folyamatok hatékonyabban kezdenek működni.

Minden, amit a kezelőszobában teszünk, megsokszorozódik, amikor vízben dolgozunk. Azoknál a pácienseknél, akiknél megakadt a gyógyulási  folyamat, vagy olyan testi panaszaik vannak, melyek megoldását megnehezítik a masszázságy teremtette korlátok, a víz biztosítja azt az extra elemet, amely gyengéden továbbtereli őket gyógyulási folyamatuk következő szakasza felé. A terapeuta mozgása, fogásai továbbra is aprók és gyengédek, a hatás azonban erőteljes.

 

Időpontfoglalásért keressen bennünket a +36209420074-es telefonszámon!