Blog

 

A várandósság időszakában minden apróságot érzékel a baba, a környezete nagyon erősen hat rá. A család jelenti azt a közvetlen környezetet, mely ideális esetben biztonságot és egy olyan teret nyújt, melybe jó érzés megszületni és benne lenni. Ehhez szükséges a szülő érzelmi biztonsága, mely stabil alapot adhat a fejlődéshez. Fejleszthető az, ahogyan és amit kommunikálunk a gyermekünk felé, érzékenységüknek köszönhetően viszont ne feledjük el, hogy a gyermekek mindig tudják mi a valóság és hogy a szülő mihez hogyan áll hozzá. Sok esetben ellentétet érez a gyermek aközött amit kap és ami közölve van vele, ilyen esetben jelenhetnek meg zavarok, mint pl. szorongás, alvászavar, viselkedészavar, tikkelés, érzelmi ingadozás, dühkitörések, vizelettartási problémák.

 

 

 

A születés időszakában a csecsemő koponyájának struktúrája még jóval fejletlenebb, mint felnőttkorban. Születéskor a méh összehúzódásának hatására és a szülőcsatornában ért nyomásváltozásoknak köszönhetően nyomás alá kerül a koponya. A csecsemőt ért hatás lenyomatot képezhet az idegrendszerben és stresszt okozhat a lágyszövetekben. Még a legkönnyebb, komplikációktól mentes szülés is okozhat zavarokat. Az érzéstelenítő, szülési gyorsítók, fogós-, vákumos eljárások és a császármetszés kifejezetten erős trauma a csecsemőnek. Általában korrigálja saját magát a szervezet, de sok esetben erősebb a kapott nyomás és inger, mint az önkorrekció mértéke, mely fiziológiás, mentális és érzelmi nehézségeket okozhat. Sok olyan kellemetlen állapot (például kólika, légzési-, szopási nehézségek, emésztési problémák, ekcéma, fülgyulladás, szenzoros zavarok, allergia, beilleszkedési zavarok) eredeztethető a születési traumából, melyek oldhatóak craniosacralis terápiával.

A várandósság alatt a craniosacralis terápia kiegyensúlyozza az édesanya és a magzat idegrendszerét egyaránt, ösztönzi a lelki kötődést, amely egyébként a terhesség és a szülés alatti stressz és trauma hatására könnyen megszakadhat. A terhesség alatti kezelések során az édesanya kiegyensúlyozott craniosacralis rendszere a magzatnak is jelentős mértékben a javára válik.

 

 

A fogszabályozás megkezdésekor az állkapocs ízület (temporomandibularis ízület) és a koponya (cranium) bizonyos részeinek kezelése is szükséges, hiszen jelentős változásokhoz készül a fogsor, így az állkapocs ízület is, mely befolyásolja a teljes gerinc- és vázrendszert. Fontos megjegyezni, hogy a craniosacralis terápia technikái segítik a fogszabályozóval elért állapot megtartását, valamint csökkenhet a fogszabályozás ideje is általa.

 

 

A testünk tele van élettel, mozgással, közel 8 ezer ritmusban működik a testünk, melyekről nagyrészt tudomást sem veszünk. Szívdobbanás, hormonháztartás, nemi, érési ciklusok, hőmérséklet, légzés ritmusa, és megannyi mozgás, szabályozás és tényező befolyásolja működésünket. A craniosacralis ritmus jelenti azt a folyadékáramlás, amely az agyi-gerincvelői folyadék termelődéséből és felszívódásából áll. Ez az állandó ritmus a bennüket érő negatív fizikai, lelki és érzelmi blokkok hatására változik. A craniosacralis rendszerben él, fejlődik és működik az idegrendszer, mely a legtöbb működést befolyásolja a testben. 70%-ban folyadékból állunk, a szervek, szövetek szabad mozgása szükséges a fizikális, mentális és érzelmi egészséghez.

 

 

Időpontfoglalásért keressen bennünket a +36209420074-es telefonszámon!